Skip to main content
Homepage

Daar zijn de timetables!

_ 12/08/2022 _

Vandaag mogen we de speelschema's voor Whisper 2022 aankondigen!

Op het podium in het OLT Rivierenhof:

13:15 - 13:45 | Anna B Savage
14:35 - 15:20 | The Weather Station
16:00 - 16:45 | Smerz
17:25 - 18:10 | James Holden & Wacław Zimpel
19:00 - 19:50 | Joep Beving
20:30 - 21:30 | Charlie Cunningham
22:15 - 23:15 | Penguin Cafe

Deuren open om 13:00. Presentatie door Ayco Duyster.

--

Op de Sprookjesweide is er - tijdens de changeovers in OLT - ruimte voor gesprek rond breekbaarheid. Deuren open om 12:15. Moderatie door Maite Goossens.

12:30 - 13:05 | Agnes Wené x Ignace Schops
13:50 - 14:30 | Ianthe Mosselman x Karen Thijs
15:20 - 16:00 | The Human Link
16:50 - 17:20 | Tamara Lindeman x Manu Busschots
18:20 - 18:50 | Lost & Co x Abel Ghekiere
19:55 - 20:25 | Hind Eljadid
21:40 - 22:10 | Kids With Buns x Wel Jong vzw

--

Tickets voor Whisper zijn hier nog verkrijgbaar!

Minder is meer

_ 09/08/2022 _

Whisper Festival slankt af. Organisatoren Live Nation en OLT Rivierenhof schrappen de tweede dag van hun nieuwe festival door tegenvallende ticketverkoop. Ze laten het festival evenwel niet los en gaan voor de nieuwe kans. Een reeks concerten en talks die op zondag 28 augustus gepland stonden worden doorgeschoven naar zaterdag 27 augustus. Minder is meer.

Het programma van Whisper krijgt een update. Het muzikale luik bestaat uit Anna B Savage, Charlie Cunningham, James Holden & Wacław Zimpel, Joep Beving, Penguin Cafe, Smerz en The Weather Station.

Op de Sprookjesweide is er ruimte voor talks met Agnes Wené x Ignace Schops over natuur als therapie, Hind Eljadid over kwetsbaarheid, Ianthe Mosselman en Karen Thijs over moederschap, Kids With Buns x Wel Jong VZW over eenzaamheid binnen de queer community, Lost & Co over rouw, The Human Link over stress en zelfzorg, Tamara Lindeman x Manu Busschots over climate depression.

Ayco Duyster en Maite Goossens zijn hosts van Whisper.

Organisator Jan Smeets: “Het is zeker geen makkelijke beslissing geweest. Maar we grijpen de kans om dit mooie project dat Whisper is op te starten. We willen dit niet loslaten.” Mede-organisator Eric Smout treedt bij: “We kunnen een deel van de optredens en talks naar zaterdag 27 augustus doorschuiven. De ticketkopers winnen.”

Het intiem festival vindt plaats in het mooiste park van Antwerpen. Whisper focust op kwetsbaarheid. Even niet knallen en gaan, maar luisteren en stilstaan. Dat is Whisper. Breekbare indie, esoterische elektronica en verstillende neo klassiek vormen het muzikale luik. Op de Sprookjesweide is er -tijdens de changeovers in OLT- ruimte voor gesprek rond breekbaarheid. Dit luik van het festival is gratis toegankelijk en is zowel complementair aan het OLT als op zichzelf staand.

Mens sana in corpore sano! Trouw aan zichzelf is Whisper trots om zijn festivalbezoekers een 100% vegetarisch & veganistisch culinair aanbod te voorzien in het OLT.

Tickets voor Whisper zijn hier nog verkrijgbaar!

Programmator Jan bij 'De Festivalzender' op Stubru

_ 20/06/2022 _

Gisteravond was Whisper-programmator Jan te gast bij ‘De Festivalzender’ op StuBru om het te hebben over Whisper als intieme ‘landingsbaan’ van deze bruisende festivalzomer. De uitzending, met muziek van Cassandra Jenkins en Smerz, is te herbeluisteren via StuBru, tussen 05:05:30 en 05:21:00.

Update! Laatste sprekers toegevoegd, programma compleet!

_ 17/05/2022 _

Karen Thijs zal in gesprek gaan met Ianthe Mosselman over moederschap. Cassandra Jenkins zal na haar optreden in OLT in dialoog gaan met Greet Van Thienen over hoop. Hannelore Bedert gaat in gesprek met Lost & Co over rouw. Kim Kuypers zal Hein Pijnnaken vervangen als gesprekspartner van Selah Sue in het gesprek over depressie en de effecten van microdosing.

Maite Goossens zal de gesprekken op zaterdag modereren.

Whisper!

_ 28/04/2022 _

OLT Rivierenhof en Live Nation België presenteren deze zomer Whisper, een nieuw, intiem festival in het mooiste park van Antwerpen. Een tweedaagse die focust op kwetsbaarheid. Met natuur, muziek en gesprek als bouwstenen voor ons individueel en collectief welzijn. Whisper richt zich tot zij die de aandachtsspanne durven vergroten. Whisper omarmt de introverten en zorgt voor een warm kader waar ook hoogsensitieven kunnen aarden. Whisper vindt plaats op 27 & 28 augustus in het Rivierenhof in Antwerpen. 

In het prachtige OLT worden elke dag zes muzikale acts geprogrammeerd. Breekbare indie, esoterische elektronica en verstillende neo klassiek zullen elkaar afwisselen. Bevestigd zijn Anna B Savage, Cassandra Jenkins, Circuit des Yeux, Charlie Cunningham, Christian Löffler & Detect Ensemble, Grace Cummings, James Holden & Wacław Zimpel, Joep Beving, Penguin Cafe, Smerz, The Weather Station en Xenia Rubinos. Even niet knallen en gaan, maar luisteren en stilstaan. Dat is Whisper. De presentatie is op zaterdag in handen van Ayco Duyster, op zondag van Korneel De Clercq. 

Op de Sprookjesweide is er -tijdens de changeovers in OLT- ruimte voor gesprek rond breekbaarheid. Dit luik van het festival is gratis toegankelijk en zal zowel complementair zijn aan het OLT als op zichzelf staand. Bevestigden alvast hun komst: Agnes Wené, Amina Belôrf, Greet Van Thienen, Hans Van Dyck, Hein Pijnnaken, de Herstelacademie, Hind Eljadid, Ianthe Mosselman, Kids With Buns, Lost & Co, Manu Busschots, Selah Sue, Tamara Lindeman, The Human Link en Wel Jong VZW. De moderatie is in handen van Nadia Kara.